МЕК підписав договір про співпрацю з одним з найбільших університетів Литви

Підписання договору про співпрацю з Вільнюським технічним університетом ім. Гедімінаса (ВДТУ) відбулося 9 травня 2019 року в м. Вільнюс (Литва). Університет є лідером в області технологічних наук і проводить сучасні дослідження ринку праці. Науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи проводяться в 13 інститутах, 3 наукових центрах і 23 лабораторіях.

Вільнюський технічний університет ім. Гедімінаса (ВДТУ) – лідер в галузі технічних наук в Литві, який об’єднує близько 100 000 членів спільноти, студентів, випускників і співробітників. В університеті 10 факультетів: екологічна інженерія, архітектура, електроніка, фундаментальні науки, творчі галузі, механіка, будівництво, транспортна інженерія, управління бізнесом та авіаційний інститут ім. Антанаса Густавіса.

Науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи проводяться в 13 науково-дослідних інститутах, 3 науково-дослідних центрах, 23 науково-дослідних лабораторіях. «LinkMenų fabrikas» – це творчий та інноваційний центр в університеті – сучасне простір для експериментів та інновацій, де студенти мають всі можливості для навчання на практиці.

У міжнародному рейтингу університетів QS World University Rankings ВГТУ займає 2,1% кращих університетів світу і є найкращим університетом в країнах Балтії в галузі цивільного будівництва і будівельних конструкцій в QS World University Rankings з предметів (51 – 100 місце). Також краще всього оцінюється в областях архітектури та урбаністики (101 – 150 місце), досліджень в галузі бізнесу та управління (101 – 150 місце), економіки та економетрики (201 -250 місце), машинобудування, авіаційної та виробничої інженерії (машинобудування – машинобудування, авіація і виробництво) займає 301 – 350 місце, в області електроніки і електротехніки (інженерна та електротехнічна і електронна) займає 351 – 400 місце, а також 451-500 місце в галузі інформатики та інформаційних систем (інформатика та інформаційні системи).

Співпраця з університетом в області енергетичних досліджень, технологій та інновацій дасть змогу використовувати загальну дослідницьку базу для виконання спільних проектів. Планується участь у спільних міжнародних дослідницьких проектах; участь в організації та взаємних візитах симпозіумів, конференцій, семінарів, в тому числі з метою навчання фахівців; надання один одному можливості використання технічних засобів для проведення дослідницьких експериментів; створення спільних робочих груп; обмін інформацією, науковими знаннями, документами, базами даних та іншими джерелами інформації, пов’язаними з енергетичною сферою; співробітництво в пошуку фінансової підтримки, необхідної для досягнення загальних цілей.