Каунаський технологічний університет став новим науковим партнером МЕК

Каунаський технологічний університет є провідним литовським університетом, який пропонує широкий спектр досліджень і тісно співпрацює з бізнесом.

Університет пропонує дослідження в галузі інженерії, технологій, фізичних та соціальних наук, гуманітарних наук та мистецтва. Дослідницькі групи, які працюють у КТУ, роблять свій внесок у глобальне наукове знання, проводячи передові міждисциплінарні дослідження з найважливіших питань сучасності.

Каунаський технологічний університет розпочав свою діяльність 16 лютого 1922 року, коли було засновано Литовський університет та його технічні факультети. Розвиток литовських наукових ідей продовжився у першій Литовській незалежній вищій технічній школі (у 1950–1990 рр. – Каунаський політехнічний інститут (КПІ)). Він славився лабораторіями ультразвуку та вібротехніки, науковими дослідженнями текстилю.

У 1990 році КТУ відновив свій статус університету та став на шлях швидких реформ навчання та досліджень. Університет продовжує стійке партнерство науки, бізнесу та виробництва, розробляє та впроваджує нові ідеї, інновації та винаходи. З 1992 року університет закінчили понад 153 тисячі випускників.

КТУ має угоди про співпрацю з більш ніж 350 вищими навчальними закладами у 50 країнах світу.

Меморандуми про взаєморозуміння, обмін студентами та співробітниками та міжвузівські угоди «Erasmus+» дозволяють Університету розвивати стратегічне партнерство із закордонними установами в галузі навчання та досліджень, а співробітникам та студентам брати участь в академічних обмінах. Наразі більшість партнерів із країн Євросоюзу, але карта співробітництва швидко розширюється.