Запуск Проекту реновації енергетичної інфраструктури АТ «Міколаівобленерго»

23 січня 2023 року у Львові відбулися 22 збори Міжнародного енергетичного кластера за участю делегації АТ «Миколаївобленерго».

На зустрічі учасники обмінялися думками, обговорили та підтвердили правильність концепції виконання Проекту реновації енергетичної інфраструктури АТ «Миколаївобленерго» з переведенням на клас напруги 20 кВ.

В.о. директора АТ «Миколоаєвобленерго» Вадим Данилків розповів про поточну ситуацію та завдання на майбутнє. На сьогоднішній день у планах найближчим часом повернути електрику у всі населені пункти області. Наразі АТ «Миколаївобленерго» стоїть на порозі повної перебудови енергосистеми усієї Миколаївської області. Планується глобальний перехід клас напруги 20 кВ.

Договір між Міжнародним Енергетичним кластером та АТ «Миколаївобленерго» було підписано 10 січня 2023 року. Відповідно до договору, виконання робіт здійснюватиметься відповідно до Технічного завдання та дотримання всіх необхідних вимог державних стандартів України, діючих єврокодів, державних будівельних норм та правил, а також інших нормативно-правових актів, що регулюють проектну діяльність щодо об’єктів електроенергетики. Проект здійснюється за підтримки Уряду Литовської Республіки.