Литва – надійний партнер і друг України у відновленні енергетичної інфраструктури

“Мала нагоду обговорити з литовськими партнерами з Міжнародного енергетичного кластеру подальшу співпрацю у контексті відбудови України”, – повідомляє голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Ганна Замазєєва.

У фокусі уваги кластеру – пілотний проект з відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури за новими європейськими стандартами на моїй рідній Миколаївщині.

Для реалізації проєкту литовські партнери консолідували зусилля багатьох сторін – Міністерство енергетики України, Держенергоефективності, Українських розподільчих мереж, Миколаївобленерго, Посольства Литви в Україні, українських та іноземних компаній, науковців, експертів та багато інших.

Наполегливість і активність литовців приємно вражає. Ми, зі свого боку, всіляко сприяємо вирішенню нагальних питань реалізації проекту.

Профільні теми щодо відновлення країни у контексті низьковуглецевого розвитку також обговорила із заступником Міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарідом Сафаровим.

Дякую литовським партнерам за те, що Ви залишаєтеся з Україною та допомагаєте залучати нових партнерів, інвесторів, а такоож компанії із інших країн!

Джерело: https://www.facebook.com/anna.zamazeeva