Можливості та переваги сучасної системи управління розподільчими мережами

В рамках співпраці з Міжнародним Енергетичним кластером для фахівців АТ «Миколаївобленерго» була проведена практична презентація на тему «Можливості та переваги сучасної системи управління розподільчими мережами (ADMS) PowerOn Advantage». Презентація відбулася 23 лютого 2022 року в Києві на базі учасника Кластера ТОВ «НТК ЕНПАСЕЛЕКТРО».

В рамках презентації були детально представлені всі можливості системи управління розподільчими мережами та обговорені нюанси по її впровадженню в українських обленерго. Учасники презентації погодилися, що подібні системи дуже важливі і необхідні для впровадження в енергетичних компаніях. Для підсилення практичного аспекту презентації, досвідом впровадження системи поділився представник провідних українських мережевих компаній.

Система PowerOn Advantage (ADMS) являє собою єдину модульну програмну систему, яка поєднує найкращі можливості систем управління розподільчими мережами (DMS) і систем управління відключеннями (OMS). Система ADMS компанії General Electric створена з урахуванням вимог і побажань замовників з багатьох країн (Великобританія, Швеція, Литва та інші), і дозволяє всім зацікавленим користувачам системи взаємодіяти на одній програмній платформі управління мережею, працювати і обмінюватися інформацією в режимі реального часу. Система PowerOn Advantage, як складова Smart Grid, дозволяє розподільчим мережевим компаніям забезпечувати безперебійне електропостачання, оперативно реагувати на випадки відключення і отримувати максимальну віддачу від інвестицій в мережі в умовах динамічних і безперервних змін в галузі розподілу електроенергії.

Завдання, які вирішує система PowerOn Advantage (ADMS) в рамках зміни підходів і методів управління мережею:

  • централізація АСУ і бізнес-процесів;
  • цифрові технології управління;
  • онлайн моніторинг і діагностика обладнання мережі;
  • актуальна оперативна модель мережі;
  • вільний доступ до знань про мережу;
  • проактивна оптимізація мережі та її експлуатації.